zaterdag 25 oktober 2008

Regelen en verdere vorderingen - 2

De telefoon staat hier zo nu en dan rood gloeiend, de behanger komt nu a.s. woensdag al , want dan kunnen de convectoren (ik mag geen kachels zeggen, want het zijn geen kachels!) daarna opgehangen worden in de slaapkamers. Wel zo handig natuurlijk. Deze week zijn de mannen van de beschoeiing terug gekomen, nu de brug er is, en de muurtjes staan kunnen zij het karwei afmaken. Aan de voorkant moest de beschoeiing nog gemaakt worden, en aan de zijkant, moet ie nog gelijk gemaakt. Ook komt er nog een deklat op, en wordt de vlonder nog netjes schuin gemaakt. Volgende week is dit wel af. Binnen wordt er nog steeds hard geschilderd, en is het nu tijd voor afwerken en nog eens afwerken. In het toilet hangt het urinoir, ik denk wel dat die doos er nog uit gaat voordat ie gebruikt kan worden. Bij afwerken hoort ook de wasruimte, hier moesten nog gipsplaten voor het "technische hok" Dinsdag komt de stukadoor, alle gezette gipsen wandjes netjes afstuken. Vrijdagmorgen kwam het parket. We moesten nog even een beslissing nemen of we met een profiel gingen werken, maar het was toch het mooist om het koud tegen de tegels aan te leggen. Ben benieuwd hoe het geworden is. Zo is het maar een gewoon stapeltje planken, maar het beloofd een prachtige vloer te worden.
Toen woensdag de schilder de voordeur aan het schilderen was met groen, had ik al zoiets van mmmmmmm, beetje licht kleurtje, is dit wel goed, en dat klopte dus, want het kleurnummer was niet goed doorgegeven. Vrijdag zat de goede kleur al aan de bovenkant, en meteen veeeeel beter! Zo zie je maar , de meester zelf maakt ook weleens een vergissing (hihi).

Verder zijn we druk met gordijnen en lijstjes maken wat wanneer moet. Ook de nuts-bedrijven van gas water en licht kosten veel tijd, daar snappen ze werkelijk niets. Het lijkt wel of je de eerste bent die een huis heeft (waar je nog in woont ) en een nieuw huis krijgt (waar je dus ook even energie wilt, maar je wilt het ook nog op je oude adres) . Deze week kregen we een brief dat we bijna werden afgesloten. Dus Wim bellen, zegt die mevrouw aan de telefoon:" meneer ik heb helemaal geen aansluiting op dit adres, sinds 2005". Nou da's dan mooi zegt Wim, ik was er vanmorgen nog en toen brandde de lamp boven de tafel nog gewoon hoor mevrouw, maar als u mij dan even de betaalde ENECO bedragen vanaf 2005 retourneert dan vind ik het goed. Alles is wel weer in orde gekomen, maar je staat er soms versteld van!

Volgende week wordt een drukke week, de keuken komt, het glas in lood en de behanger, veel foto's maken maar (en de ramen zemen waar het glas in lood voorkomt, want dat kan maar een keer goed!)

Geen opmerkingen: