zaterdag 4 oktober 2008

Brug

Een drukke week geweest, zowel op de bouw als thuis met de voorbereidingen. Maandag is de brug geplaatst door de gemeente. Er is nu nog een hele afstap van de brug naar het voorplein, maar dat komt met de bestrating vanzelf omhoog. Op de brug komt nog een soort zwarte afdeklaag, die sluit dan weer mooi aan.

Binnen is Fred druk met de vensterbanken. Deze zijn van hardsteen, en voor de serre prachtig rond na gezaagd van mallen. Een beetje puzzelen en rechtleggen, dan plakken, en het resultaat is weer prachtig.

Voor de deur liggen grote stapels tegels, die zijn voor het balkon, het zijn speciale balkontegels, die liggen op "pootjes", zodat het regenwater eronder weg kan lopen.

In het luchtledige staan wederom allerlei latten getimmerd, gepokt en gemazeld door 10 maanden bouwen, weet ik nu meteen dat dit de stellatten zijn van de metselaars, die volgende week beginnen met het metselen van de buitenmuurtjes. De heren van Knotters hebben al electriciteits buizen aangelegd voor de snoeren, want op de muurtjes komen mooie buitenlampen.

De heren tegelzetters zijn een verdieping gezakt en hebben een begin gemaakt aan het toilet beneden.

De badkamer boven heeft nl. ook al een vloer, nu nog gevoegd en afgekit en daarna het sanitair erin en een ruimte is klaar.

Geen opmerkingen: