dinsdag 2 september 2008

We zijn er weer

Na een heerlijke lange zonnige Franse vakantie zijn we al weer een weekje terug op Hollandse bodem en sinds maandag ook weer aan het werk en naar school. (Wim was vorige week alweer aan het werk, je hebt altijd baas boven baas). Vorige week ben ik al even met de kinderen gaan kijken. Hoewel de bouw 4 weken heeft stilgelegen is er toch nog het een en ander gebeurt in de tussentijd.
Toen we vorige week woensdag kwamen was de stukadoor al een heel eind op streek.

De zolderverdieping en de 1e verdieping waren al klaar, wat een ander gezicht! Mooie strakke, gladde en vooral al aardig witte muren!

Natuurlijk was Fred ook weer van de partij, druk bezig aan de carport. Dit wordt een heel gevaarte, het plan was om hier de caravan te gaan stallen maar omdat de "schuur" ondertussen vol staat met apparaten is dit niet meer zo zeker.


Kneiters van apparaten dus in "de schuur". Bij van Baaren spreken ze al over "de technische ruimte" i.p.v de schuur. Dit is dus de warmtepomp en boiler die moet gaan zorgen dat we door heel het huis heerlijke warme voetjes houden.

Vanuit de slaapkamer kunnen we nu nog het dakterras op zonder hekje ( dit moet nog komen) en je kan dus zo op het dak van de veranda lopen. Da's best spannend!

De dakbedekking boven de erker is mooi rond bekleed met zink.

Vanmiddag dus weer even een bezoekje gebracht aan de bouw. De voegers trof ik aan in "mijn werkkamer" waar nu de "bouwkeet" is. De bouwkeet zelf is namelijk weg omdat daar binnen twee weken de brug komt. Omdat het regende waren ze gestopt met voegen, bang om witte uitslag te krijgen in het voegwerk, dan ben je verder van huis, want dan kan je alles er weer uit peuteren!

De deuren van de carport hangen erin, gek om te zien dat ze wel 30 centimeter boven de vloer hangen, zoveel komt de vloer nog omhoog!

De stukadoor is klaar! Beneden is nu ook alles wit en glad en er was al weer een bezem doorgehaald. Boven waren de schilders bezig met schuren, plamuren en gronden, je ziet het wit worden! Morgen komen de tegels al.

En in de badkamer staat het bad al. Met water, voor het stellen.

Het gaat nu echt heel hard opschieten. Zaterdag realiseerden wij onszelf dat november (wat heel ver weg klinkt) hetzelfde is als over twee maanden (en dat is toch al heeeeeel dichtbij!!). We gaan snel een lijst " to do " maken. Zaterdag al begonnen met het uitzoeken van de bijkeuken. Weer een ding klaar!

Geen opmerkingen: