zondag 7 september 2008

Carport en heel veel witte verf

Donderdagavond even met het hele gezin gaan kijken. Ik was 's middags nog even met ma geweest want die wilde de gestuucte muren nog wel even zien voor haar vakantie. Ze is zelf op de ladder naar boven geklommen (met behulp van Fred) wat ze nog niet eerder gedaan had. De verleiding was te groot!. De zolder durfde ze niet, dat komt wel als de echte trap erin zit.


Totaal plaatje van de "keuken kant". Als je het vergelijkt met het vorige totaal-plaatje is er toch al weer heel wat veranderd. De overkapping van het terras is af, en aan de voorkant zie je de carport overkapping.Totaal plaatje van de achterkant. Grappig het dakje links is natuurlijk niet van ons maar dat is het huis van de achterburen.Er wordt hard gewerkt aan de carport, de platen links zitten er nog niet op maar de betimmering is bijna klaar.En daar zijn de tegels, nog niet alles, de rest komt maandag maar er kan vast begonnen worden met tegelen. Dit gaat ook van boven naar beneden heb ik mij laten vertellen, dus ze beginnen met de kleine badkamer op zolder.De dakbedekking van de carport ligt er ook al op. Gelukkig was het mooi weer, anders dan stagneert dat, maar nu konden ze mooi door.

Bij de buren op de kavel naast ons gaat de bouw niet zo soepel. Zij krijgen een kelder onder het huis en daar zijn houten damwanden voor geslagen. Nu is door de druk van het water en van de grond de hele boel gaan krom staan. Hierop heeft de bouwer (zonder met ons te overleggen) onze sloot leeggepompt en een damwandje van aarde gemaakt. Wij zijn not-amused! Nogal brutaal om zomaar op het erf van je buren iets te doen (wat vergaande consequenties kan hebben) en niet eens even te overleggen! Daarbij komt over twee weken onze brug en dan wordt de sloot voor ons huis ook door de gemeente uitgegraven. Ben benieuwd hoe dit deze week gaat aflopen!

2 opmerkingen:

Car zei

Jongens wat wordt het leuk !!!
En mocht onze nicht dit lezen: Gelukkig he Eel dat Wim toch wel "gedacht" heeft aan een overkapping boven de deur.
Wij nog bang zijn tijdens de BBQ dat het achteraf een gammadakje moest worden :)

elly zei

jongens wat wordt het geweldig,en het gaat hard.
jullie hebben ook een leuke vakantie gehad dus je kan er weer flink tegegaan.
groetjes Elly en Margo