vrijdag 26 september 2008

De Trap

Vanmorgen toch wel een mijlpaal want de trappen zijn geplaatst! Gisteren hebben ze met een man of 5/6 de trap op zijn plek getild en vastgemaakt. Vandaag waren de schilders meteen al aan het schuren want hij moet natuurlijk nog in de lak. Fred was op zolder bezig om de traphekken te monteren, dat moet natuurlijk goed vastzitten want we willen geen ongelukken.

We hebben maanden geleden aan tafel bij Rogier met een velletje tekenpapier de spijlen zitten uittekenen ( nou ja "we", Wim tekent en ik zeg of ik het wel of niet mooi vind) maar nu is alles wat toen op een blaadje stond in hout uitgevoerd en hangt in je trapgat. Toch wel erg bijzonder! En zeer goed gelukt!

De treden zijn nu natuurlijk nog afgeplakt om beschadigingen te voorkomen, onder het karton zitten eiken traptreden.

Doorkijkje vanuit de grote slaapkamer.

In de badkamer boven waren de wanden vanmorgen al bijna klaar. Nu kan ik op zoek gaan naar een hoekkastje voor boven de wastafel. (heeft er iemand een tip?)

De grote badkamer vordert ook, het is een heidens karwei, wat een gepuzzel, zeker op die kleine stukje van de kastjes. De kastjes zijn mooi ingetegeld.

De gemeente ging vandaag met grof geschut aan de slag om de sloot (of slotgracht) aan de voorkant uit te graven. Met ingang van heden zijn we dus nu echt een eiland! Er ligt nu nog even een noodbrug, maar maandag komen ze de echte brug plaatsen!

Hier komt de brug op.

En dit is de blunderput van de buren, deze week hebben ze een stalen damwand geplaatst, ze hebben nu gelukkig wel de koppen gesneld van de heipalen ( en de boel is niet ingestort) dus er zit iets schot in, we hopen maar dat het snel goed komt.

1 opmerking:

Car zei

Tjee wat is er weer veel gebeurd.
Nu de trappen er in zitten horen we graag wanneer jullie volgend weekend in de buurt zijn. Komen we weer eens live kijken.
Durft M. tenminste ook naar boven :)