zondag 1 maart 2009

Beginnetje aan de tuin

Gisteren naar "van den Dussen" geweest. Een bekend tuincentrum hier in de buurt. Wij komen al jaren bij van den Dussen, wat vroeger een onbekende kweker was, maar waar het met de komst van Nesselande altijd een drukte van belang is. Gelukkig is de gemoedelijkheid waarmee je geholpen wordt gebleven. Zo ook gisteren, toen we een partij planten hebben uitgezocht. Hij kwam ze wel even brengen, tenminste wat hij al had, en de rest komt deze week. En de betaling..........o , als ik je alles heb geleverd, dan komt dat wel goed.
En zo zijn we vanmiddag lekker buiten plantjes gaan ingraven. Waar ze in Schiedam de boel aan het afbreken zijn bouwen wij de boel op. En wat is het leuk! We hadden 50 skimmia's ( waar zijn ze ?) wat verschillende soorten coniferen, waaronder de soort "lucas", 2 bakken bloeiend goed en een bak blauwe druifjes voor de kleur. Je vindt het bijna niet terug.
De bak bij de keuken moet laag blijven, een groene basis hebben en er moet kleur in komen, met het seizoen mee. Nog niet alles is geleverd, maar.......we zijn begonnen! Nu kunnen we hierop doorborduren en nieuwe planten bestellen. Als je alles in een keer doet is het ook niet meer te overzien.

Wim had nog twee grote hortensia's bij Rob en Nicole opgehaald. Die konden ook meteen geplaatst worden. Ook meteen een reparatie klusje voor Wim. De grondspot had een kapot lampje. Maar meteen even maken.

1 opmerking:

Car zei

Ziet er goed uit zeg, is wat anders dan afbreken.
Als jullie skimmia's net zo groot worden als die ene van ons.