vrijdag 19 december 2008

Afscheid van school

Donderdag de 16e was het kerstfeest op school. Een belangrijk moment in het jaar, zeker als je 8 bent en in groep 6 zit. Dus heel de woensdagmiddag door de Oosterhof gestruind op zoek naar glitter hesje, gelukkig gevonden, en donderdag bij N glitternagellak opgedaan. Thuis meteen de krulspelden en papilotten aangezet en in het haar gemaakt. Bij Esmee moet dat er lang inzitten en daarna met veel lak vastgespoten anders zakken ze eruit waar je bij staat. Maar het resultaat was naar genoegen.
De afgelopen 6 jaar zat ik via de OR altijd in de organisatie van het kerstfeest, en om dan nu aan de zijlijn te staan voelde erg raar. Het zingen bij de boom was weer erg sfeervol, en leuk voor Esmee dat groep 6 dit jaar op het "bordes"mocht zingen.
Alle meiden van groep 6 waren op hun "kerstbest"en zagen er prachtig uit. Ook groep 3 zag er heel mooi uit, volgens Luc "gingen ze allemaal naar hun werk" ( dat zegt hij altijd als iemand een overhemd aan heeft). Het afscheid vrijdag verliep iets emotioneler, met veel kadootjes en tranen maar dat mag. We hebben er erg veel beleefd met iedereen en dat moet je dan toch even loslaten. Wel was het een erg warm afscheid en dat is ook veel waard. (daarbij, we gaan de wereld niet uit , het is maar 20 minuten fietsen).

Geen opmerkingen: