zaterdag 12 juli 2008

Eerste Steen, Pannenbier, Hoogste punt en dubbel feest

Gisteren bereikte onze bouw het "hoogste punt". De schoorsteenkappen zijn er, vroeg in de morgen, met een kraan opgezet. Om dit te vieren hebben we een "pannenbier" feestje gegeven. Zo'n bouw van een huis is toch een mijlpaal in je leven. En het is belangrijk om bij sommige momenten in het leven op een plezierige manier stil te staan, het liefst met de mensen die om je geven om je heen.

In het begin van het bouwproces zijn we naar steenfabriek "Vogelensangh" geweest. Daar hebben we toen de bakstenen uitgezocht en een "eerste steen" laten bakken met de handjes van onze kinderen erin. Deze hebben zij zelf mogen onthullen.

Dit was natuurlijk wel erg spannend.

Zoals Wim al zei in zijn speech, je leven is mooi door de mensen die erin voorkomen. Een mooi huis is erg leuk, maar maakt ons niet gelukkiger dan wij al zijn. Als alle mensen die ons gelukkig maken in dat huis blijven komen, dan pas blijft je geluk bestaan.

Fred had de doek goed vastgespijkerd. Er moest flink getrokken worden.

Het resultaat is prachtig!

Daarna bracht Mark nog een echt "BSA Mark gedicht" ten gehore. Speciaal voor ons geschreven, en werden we verrast met allerlei cadeaus.

Ook Rogier van Baaren sprak nog een woordje. We vonden het erg leuk dat de beide heren van Baaren aanwezig waren.

Daarna ging de BBQ aan en kon er lekker gegeten worden. Er waren 90 mensen en ik heb het idee dat ik niet iedereen lang genoeg heb gesproken. Het was ook in mijn gevoel ineens half 10.

We hadden gelukkig prachtig weer, iedereen kon in het zonnetje genieten.Moe maar voldaan, he ma!?

2 opmerkingen:

Anita en Peter zei

Lieve Mirjam en Wim (en natuurlijk de kinderen)Wij hebben onze ogen uitgekeken, met recht een prachthuis. Wat een oppervlakte en een hoeveelheid ramen. Dat wordt heel wat poetsen, maar gewoon met je vriendinnen afspreken, wanneer ze koffie komen drinken, eerst een verdiepinkje ramen lappen met Ha-Ra. hihi. We zullen elkaar, nu je nog dichterbij komt wonen wel wat vaker zien. Emma wilde al op de fiets met Esmee komen spelen. In de toekomst een leuk vooruitzicht toch.

Car zei

Wat een weekend om in te lijsten he zus.
En wat heeft het weer ons meegezeten. Fantastisch gewoon.
En inderdaad ik denk dat je maar een zeemclub in het leven moet roepen en als Anita dan voor de niet te grote wissers kan zorgen dan komt het helemaal goed.
(misschien een ideetje voor op hyves ? hi hi)
Ik kom wel voor de koffie zorgen.