maandag 14 juli 2008

bronnen slaan

Alle feestvreugde is weer voorbij en op de bouw was het deze morgen weer een bedrijvigheid van jewelste. Om de EPN-norm te halen, moesten er wat energie zuinige dingen in het huis gestopt. De regelgeving is momenteel best streng dus je moet van goede huize komen om de norm te halen. Zo heeft Wim besloten om bronnen te slaan (ipv een verwarmingsketel) zodat wij voortaan gebruik maken van de warmte van de aarde om ons huis te verwarmen. Dit heet een warmtepomp.

Rechts van het huis worden dus 4 gaten geboord van 65 meter diep, waarin dan weer 4 buizen / slangen naar beneden gaan. Hierin wordt water rondgepompt waaruit dan warmte wordt gewonnen.

Het is een lekker blubber zooitje.

Ook is vandaag begonnen met het plakken van de dakbedekking. Vrijdag werdt al een beetje angstig gekeken naar de lekken in de kamer, maar dat komt echt allemaal goed! Het is ook allemaal nog niet af! Eerst een dikke laag isolatie, daarna een folie, en een onderlaag die vast wordt gezet, en dan de dakbedekking die wordt vast gebrand. Gaat helemaal goedkomen.

Tom was hard bezig met de luifel boven het zij-terras.

1 opmerking:

elly zei

Enne, en ineens staat daar een huis, nou jongens geweldig en leve het internet, anders was dit allemaal aan onze neus voorbij gegaan.
Groetjes Elly en natuurlijk ook van Margo