woensdag 21 mei 2008

2e verdieping

De vakantie is voorbij, het werk is weer hervat en vanmiddag troffen wij twee keer Fred op het werk. Tom is ingeruild voor een tweede Fred. Da's wel makkelijker voor mij onthouden.
Het beton op de 2e verdiepingsvloer is gestort, alle buizen zijn weer onzichtbaar gemaakt. Gelukkig hebben we de weblog als bewijs dat er echt buizen in zitten. De deurkozijnen van de zolder stonden weer in het luchtledige met houten latten neergezet. Morgen wordt er weer gemetseld.

Het schema is nu strak want 2 juni komt het dak. Dit zijn een soort uitklapbare delen die er in stukken worden opgezet. Dat wordt weer een heel spectakel met een kraan en duurt de hele ochtend. Maar eerst moeten de muurtjes van de dakkapel gemetseld en dan kan deze week het platte dak er nog op. Vrijdag maar weer gaan kijken, want het veranderd nu hard.

Fred en Fred waren balken aan het plaatsen, die aan de balken worden vastgemaakt die aan het dak zitten. Zo wordt het dak dan aan het huis vastgemaakt. Met hele grote bouten wordt dit vastgezet, iets wat Lucas wel erg interssant vond.

Aan de overkant, op de lege kavel , heeft zich een groot aantal ganzen gehuisvest met jongen.

Geen opmerkingen: