zaterdag 23 februari 2008

"eerste steen"

Vandaag zijn we wederom naar de steenfabriek in Deest gereden om een "eerste steen" te laten maken voor in de gevel van het huis. We wilden hiermee al iets leuks doen, maar toen we vorige keer in de steenfabriek liepen kwamen we op een heel apart idee. Een plaque met de handjes van onze kinderen en het jaartal erin. Dat is pas een blijvende herinnering! Zo wordt het wel heel erg ons huis! Dus vanmorgen vroeg in de auto op weg naar Deest!

Eerst was Esmee aan de beurt, in een grote plak klei waar zand op was gestrooid mocht ze met behulp van Berry, haar handen heel stevig in de klei drukken. Het zand is om het plakken tegen te gaan.

Daarna was Lucas aan de beurt. Toen nog met stempels een mooie "2008" erin en de klei plak werd netjes opgeborgen in kranten. We hebben er voor de zekerheid twee gemaakt want zo'n grote steen wil nog wel eens breken in de oven en het zou jammer zijn als je weer een keer terug zou moeten om het opnieuw te doen. Nu moet ie een paar dagen drogen, dan gaan de kranten eraf, daarna nog een paar dagen drogen, daarna in de droogkamer, en dan in de oven. Het duurt nog wel even voor we 'm officieel kunnen in metselen.

Dit is het resultaat.

Daarna mochten de kinderen ook nog even op de oven kijken en zelf kolen gooien op het vuur. Han (een van de eigenaren van de fabriek ) wist ons te vertellen dat onze stenen al in de oven staan, alleen is het vuur nog niet op die plek. Toch bijzonder om te weten.

kleine stokers

1 opmerking:

Carla zei

Ik hoop dat jullie nog vele jaren met heel veel plezier aan deze dag terug mogen denken.
Bijzonder hoor om je eigen huis binnen te lopen en dan terug te denken aan jullie toch nog kleine koters.

Liefs
Carla